Hluboké písky a vyjeté koleje na prvním závodě Super Race

Náš pilot František Macháček se na závody Super Race hodně těšil, celou zimu utužoval fyzickou kondici, aby bez únavy vydržel tři třicetiminutové jízdy. West Bohemia racingová tunová litrová bugyna Actic Cat Wildcat, s číslem 200, v písečném a přeci jen ještě zimním Hodoníně statečně soupeřila s odlehčenými jednomístnými SSV a třetí místo našemu týmu uteklo jen těsně.

Záznam v České televizi

Hned po první rozjížďce jsme museli po pouhých dvou ujetých kolech v depu vyřadit diferenciál a nechat zapojený jen zadní pohon. Následující dvě rychlostní zkoušky se náš Arctic Cat Wildcat musel prodírat neskutečně hlubokými vyjetými kolejemi, přesto se dařilo vybojovat dvakrát třetí pozici a ujet 5 kol v každé rozjížďce. Nejrychlejší kolo se podařilo ujet v druhé rychlostní zkoušce a to za plně konkurenceschopných 5 minut a 9,336 sekundy.

„Konkurence super, doopravdy se mi v Hodoníně líbilo” zakončil jízdy usměvavý František Macháček.

Záznam celého skvělého závodu odvysílala ve středu 8. března Česká televize v relaci Svět motorů. Odkaz na pořad je přímo ZDE

František Macháček komentuje servisní práce na bugyně

Za 12 ujetých kol (2, 5 a 5 kol) náš tým získal důležitých 75 bodů do celkového hodnocení sezóny. Vítězem se stal polský šampion týmu Wahata Paweł KUTA.

Další závod PKN Orlen Super Race nás čeká 22. dubna v polském areálu Park Vegas Chojnów v dolním Slezku.

Výsledky ze závodu v Hodoníně jsou uveřejněny na webu výsledků ZDE .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *